PROJEKT - Offentlige toiletter i Danmark

Min service er både online map samt Smarphone apps.
Yderligere info findtoilet.dk
Servicen er udviklet i OpenSource Drupal og Google Maps API.

 

Sidst opdateret 5.11.2020

Privat info: Da der er mange, som skriver forkert info om mig, kommer her lidt oplysninger. 2. real - Kontor 8 år - Typograf/Typotekniker 22 år - derefter mange års arbejdsløshed som typograf med kurser (Webdesign, HTML, Dreamweaver, CSS, Photoshop m.m.) samt jobtræning.
Født 16.10.1948 - Gik på efterløn som 60-årig 16.10.2008 - Folkepensionist som 65-årig 16.10.2013 - Så skulle det vist være på plads. :-)
Oplysninger om tidligere arbejdspladser samt hjemmesider jeg har lavet tidligere.

------------------------

Der er mange mennesker som er bange for at tage til byen, fordi de ikke ved hvor de kan komme på toilettet, altså hvor f.eks. de offentlige toiletter findes. Det er en menneskeret at kunne komme på toilettet, og det skulle ikke være nødvendigt at betale for restaurantbesøg for dette eller at skulle besørge på gaden, i en port eller i en busk. Så sådan en service vil hjælpe mange mennesker.

Denne side vil være til glæde for alle tissetrængende, altså du og jeg samt folk som lider af inkontinens, crohn, colitis o.lign. sygdomme samt handicappede (oplysning om areal) eller en forælder som vil skifte sit barns ble m.m.

Folk skal hjemmefra kunne finde disse toiletter på et Google Map og evt. printe dette ud og det skulle gerne ende med at man kan bruge en mobiltelefon, GPS og måske SMS til at finde disse.

 

Teknikken bag projektet

Allerede helt tilbage i juli 2005 havde jeg første gang kontakt med Person A fra Københavns kommune ang. beliggenheden af de offentlige toiletter, da jeg efter at være blevet ældre (1948) er blevet mere tissetrængende samt at det helst skal gå hurtigt, er blevet lidt mere interessant for mig at vide, hvor de offentlige toiletter egentlig ligger. Jeg tænkte, at der da måtte findes en side på Internettet, som viste dette, men nej. Utroligt. Der findes sider om at finde museer, biografer, restauranter, cafeer osv. osv., men ingen toiletter. Så jeg tænkte, at det måske var en opgave for mig at lave. Jeg fandt denne National Public Toilet Map, som viser alle toiletterne i Australien og havde også kontakt med firmaet "human solutions", som havde lavet denne, men de ville ikke fortælle ret meget om teknikken, der var brugt, da de var blevet betalt af Australian Government Department of Health and Ageing for dette, og det kan man jo meget godt forstå.

Da det var svært for mig at få toiletdata, og jeg gerne ville afprøve, hvordan Google Maps API fungerede med MySQL og mange poster, lavede jeg http://findbiblioteket.dk/ - forklaring her om processen.

Men da det så i maj 2006 blev vedtaget at nedlægge en masse offentlige toiletter, og der var stor diskussion i pressen om dette, kom jeg igen til at overveje at lave min hjemmeside, som viste de offentlige toiletter i København og i mellemtiden var Google Maps API kommet til, som jeg så tænkte, at jeg kunne bruge, og Peter Brodersen havde lavet www.findvej.dk. Jeg havde så fat i Person A igen og fik tilsendt en - pdf-udgave - excel-udgave - der viste toiletterne, som de var den 6.8.2006, og til min gru opdagede jeg, at de INGEN matr.nr. havde, så jeg kunne ikke finde koordinaterne på www.findvej.dk. Jeg havde så kontakt til Niels Peter Jensen - Stadskonduktørembedet, Københavns kommune, som desværre bekræftede dette.

Efter kontakt til kommunen igen den 14.3.2008 og efter at have rykket for en opdatering af denne excel-fil utallige gange, fik jeg endelig den 2.9.2008 1/2 år efter, en opdateret - pdf-udgave - excel-udgave - fra Person B og sikkert KUN fordi jeg kontaktede teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam direkte på Facebook, men den er uden koordinater og meget mangelfuldt udfyldt, så der tilbagestår et stort detektivarbejde for mig, bare for at finde disse. Og hvis det skal blive lige så svært med de andre kommuner, så bliver det jo et KÆMPE arbejde, og nedsætter da min lyst til at fortsætte. Jeg havde ellers gjort opmærksom på muligheden for at kommunen selv kunne indsætte disse koordinater i excel-filen v.hja. af www.findvej.dk. Man søger på adressen og vælger så "Link til punkt på kort" og flytter markøren nøjagtigt til, hvor toilettet findes og aflæser så Positionen. Man skal bare huske at fjerne N og Ø. Måske er Map Channels Simple Geocoder nemmere at bruge. Det er jo meget nemmere for komunens egne folk at gøre dette, da JEG jo ikke ved nøjagtigt, hvor toiletterne findes. Jeg har senere lavet flere videoer af hvordan man på forskellige måder kan finde koordinaterne.

Efter igen at have kontaktet Klaus Bondam flere gange uden respons, foreslog jeg at han skulle lave en rundvisning på Københavns Rådhus for sin Facebook gruppe, hvilket han syntes var en god idé. Under denne rundvisning fik jeg 5 minutter til at forklare ham problemstillingen med de forkerte koordinater og den 30.4 2009 blev jeg lovet at Person C fra Center for Renhold ville finde disse. Efter 2 måneder måtte jeg rykke Person C og fik så endelig den 25.6.2009 en excel-fil, men den var UDEN koordinater. Den næste var dog med koordinater, men IKKE korrekte - pdf-udgave - excel-udgave. Var ellers så glad, da Klaus Bondam indvilgede i at få dette problem løst, og er da også blevet rost i denne omtale af chefkonsulent Finn Jordal fra IT- ot Telestyrelsen, som en solstrålehistorie. Jeg har snart mest lyst til at give op. - Sidst tilsendte/opdaterede - pdf-udgave - excel-udgave - pr. 26.4.2012.

Det kan da ikke være rigtigt, at der bliver lavet flere og flere projekter, fordi der er større og større interesse for dette, fordi folk er ved at besørge i bukserne, hvilket virkelig er et stort problem for mange, og så ikke kan bruges fordi koordinaterne er forkerte. Der er en gruppe unge landinspektørstuderende som har lavet et 1. semester projekt om Toiletkort til mobiltelefonen, og de har måttet være ude og opsøge alle toiletterne fysisk med en GPS, hvilket da ikke kan være meningen, at vi andre også skal. Har haft kontakt til dem, men de har for travlt til at viderudvikle projektet med mig, desværre, men har været så søde at sende mig deres rapport.

Hvis der er nogen som har lyst til at hjælpe mig med projektet eller har yderligere ideer, så kontakt mig venligst på tinem@email.dk.

Opdatering samt yderligere ideer til siden.
Disse informationer vil blive opdateret hele tiden

Da det gik op for mig efter et par år, hvor bøvlet det var at få disse toiletdata, og hvis alle 98 kommuner skulle sende mig disse mangelfulde excel-ark og jeg så selv skulle lave data rensning o.lign. ville det aldrig blive til noget, så jeg besluttede mig for at lære CMS Drupal og fik lavet denne lidt atypiske Drupal side (uden hjælp fra Drupal-udvikler) som dog bevirkede at jeg blev udvalgt som en af de 3 der 4.2.2010 vandt ODIS-konkurrencen og kr.100.000 til hjælp til videreudvikling og kunne vise denne til møde den 18.8.2010 med Københavns kommune, hvor de gav tilsagn om at de godt ville medvirke til selv at indtaste toiletdata, opdatere, slette m.m. I første omgang som et Pilotprojekt.

1.9.2012 var der blevet programmeret en rigtig Drupal-way side (med hjælp fra betalt Drupal-udvikler) og en medarbejder fra Københavns kommune indtastede nye toiletter samt opdaterede m.m. på sitet med hjælp fra mig (efter at jeg som hjælp først havde indtastet toiletdata fra excel-ark) og det vil de gøre i fremtiden - så toilet data er nu up-to-date og vil altid være det, fordi det er kommunerne selv som styrer, hvilke data der vises.
(Dette har siden ændret sig, da nye folk i kommunen har overtaget og de lige pludselig alligevel ikke vil være med til SELV at indtaste, så i øjeblikket er det et KÆMPE arbejde for mig som må kopiere data fra toiletdata til download og selv indsætte i min service, hvilket er blevet muligt de sidste par år, men som er fuldstændig ubrugelige - forklaret her. Men håber de i fremtiden kommer på andre tanker og deltager ligesom de øvrige kommuner dags dato). Brug i stedet for min service og indtast selv.

Flere og flere kommuner har fået øjnene op for denne service og har tilmeldt sig og har ingen problemer med SELV at indtaste toiletdata og holde dem up-to-date. Forklaret i dette GoogleDoc som også indeholder video, så jeg ikke skal rode med disse excel-filer. Læs deres udtalelser her.

I de senere år er der flere i verden, der ligesom jeg, har fået samme idé med at bruge Google Maps til at finde toiletterne, og i september 2008 blev en af de bedre udviklet, og den hedder SitorSquat og kan mange af de ting, som jeg også gerne vil bruge, men da jeg fik ideen i 2005 var ingen af disse endnu udviklet. Men problemet på denne side er, at ALLE registrerede kan gå ind og rette andres info, og det kan jo blive noget rod, hvis en hacker får lyst til at muntre sig.

Læs yderligere info på findtoilet.dk om hvor projektet befinder sig i dag og hvilke kommuner som deltager m.m.

Update: februar 2014: Der er nu også Android app programmeret af Troels Thylstrup.
Update: oktober 2015: Der er nu også iOS app programmeret af Thomas Thisgaard Steffensen.
Jeg skal finde ud af en måde at få tilført penge, så projektet kan fortsætte og videreudvikles både af app og Drupal programmører. OG så skal jeg finde nogle, der har lyst til at overtage efter mig. (f. 16.10.1948)


Nedenfor vises sider, hvor mit projekt bliver diskuteret samt videoer, tv-/og radioudsendelser
Hvis I finder andre steder på nettet, så giv gerne besked.

3.4.2009: De KORREKTE koordinater til de offentlige toiletter på OIOREST, Digitaliser.dk.

14.5.2009: Lille fremskridt i projektet beskrevet i dette nyhedsbrev En solstrålehistorie - OIOREST nyhedsbrev.

15.5.2009: Diskussion af Stedfæstelser af toiletter på version2.dk.

1.6.2009: WNZ: Tissetrængende 60-årig dame laver online-toiletoversigt for København.

22.6.2009: Offentlige data har stort potentiale: Vilde med kort, Christian Schwarz Lausten. Artikel fra Berlingske BUSINESS af Annette Sand

13.11.2009: Digitaliser - konkurrence: ODIS: Find nærmeste toilet. - Nøje beskrivelse af mit projekt.

4.2.2010: Vinderne af konkurrencen Offentlige data i spil - Min takketale i tekstformat - Præsentation af Find nærmeste toilet på konferencen - video af min takketale samt video af dommernes begrundelse (om mit projekt 00:00-00:38 og 8:35-slut). Fotos Flickr

5.2.2010: Toilet-applikation vandt 100.000 kroner i dansk konkurrence på version2.dk

5.2.2010: Efterlønsmodtager vinder pris på computerworld.dk

5.2.2010: Genbrug af offentlige data er en ren pengemaskine på finans.dk

15.2.2010: Find det nærmeste toilet Artikel fra Berlingske BUSINESS af Anette Sand og Kamilla Thomsen

18.2.2010: Radio P4 - Smutvejen

26.2.2010: TV2 Lorry/Lounge - video

22.4.2010: "ODIS live": Billeder fra live-kodning af toilet-app på digITAliser2010 Her stillede Tommy Dejbjerg Pedersen (Miracle) og Uffe Koch (Huge Lawn Software)

1.3.2010: Vejrudsigt: Tiltagende cloud computing på kommunikationsforum.dk

9.4.2010: Tales from the toilet.. på version2.dk

16.4.2010: Android- og iPhone-udviklere i 'live' mashup-dyst på Digitalisér-konference på version2.dk

14.11.2010: Danish Google Maps Mashups Roundup på Google Maps Mania.

30.11.2010: Blev valgt til Årets webgrrl 2010 p.gra. dette projekt.

25.12.2010: Radio P4 - Så har vi balladen

27.2.2011: Spice Up Your City With Open Gov af Ton Zijlstra slide 38 fra konferencen Cognitive Cities Conference og i videoen nævnes FindToilet, men vil foreslå at se hele videoen, da den er rigtig god.

29.3.2011: Data er guld af Emil Ellesøe Ditzel på kommunen.dk

April 2012: Artikel find vej til de offentlige toiletter. Hele bladet nr. 133 side 4,6,8 fra Geoforum.

3.8.2012: Find vej til de offentlige toiletter på brugstedet.dk

13.9.2012: Hon vill sätta toaletten på kartan på sydsvenskan.se

5.4.2013: Ugens it-profil crowdsourcer toiletter til trængende danskere på version2.dk

19.2.2014: Pressemeddelelse Toilet App hjælper tissetrængende københavnere fra Kompaskommunikation.

11.3.2014: Interview om findtoilet Android app i P4 morgen.

Juni 2014: Hudløst ærlige interviews til K-Nyt 2 - Kontinensforeningen - om FindToilet app.

13.8.2015: App viser vej til toiletter i Fredericia Artikel i Lokalavisen Fredericia.

23.10.2015: Sådan graver du millionerne frem i statens offentlige datasæt interview i Computerworld.

17.1.2016: App skal hjælpe tissetrængende fra DRSyd/DRNyheder. Mangelfuld info så skrev et mere forklarende indlæg i tråden på DRNyheder på Facebook samt radioindslag om Sønderborg kommunes deltagelse.

20.1.2016: Find offentlige toiletter med ny applikation fra meremobil.dk.

27.1.2016: Pensionist vil vise vej til Danmarks toiletter online artikel + artikel i papiravis - fra politiken.dk

4.2.2016: Hjælp til trængende smartphone-brugere fra Roskilde kommune. Samme artikel vist 9.2.2016 hos cedi.dk.

7.3.2016: Artikel i Familiejournalen om min inkontinens + Smartphone apps FindToilet.

7.6.2016: Radiointerview i P4 Sjælland om Slagelse kommunes deltagelse + Pressemeddelelse.

9.6.2016: Bedre overblik over offentlige toiletter i Slagelse kommune artikel i papiravis Sjællandske/Slagelse.

6.7.2016: Kommunale toiletter er med i ny app for trængende fra JydskeVestkysten, Haderslev + Haderslev kommunes Pressemeddelelse.

7.10.2016: App hjælper dig med at finde nærmeste toilet fra Scleroseforeningen.

1.8.2017: Artikel i DetGrønneOmråde om min app Tissetrængende iværksætter viser vej til offentlige toiletter.

7.8.2017: Artikel i Ugebladet Søndag Livet blev nemmere med min app.

27.8.2017: Artikel i formatformat.dk Sådan vil en pensionist, tre designere og en sælger på DBA gøre køen til kvindetoiletterne kortere.

12.4.2018: Artikel i Ingeniøren Kommunale toiletdata driller app-udvikler + Podcast Transformator - SPECIAL: Smart cities – er det smart?

22.12.2018: Artikel i DetGrønneOmråde Toilet-app i Lyngby: Når nøden er størst – viser Tine Müller vej til det nærmeste offentlige toilet.

15.1.2019: Artikel i DetGrønneOmråde Hvor skal vi tisse? Cafeer trætte af at fungere som offentlige toiletter.

2019: International anerkendelse af min app FindToilet, som egentligt allerede blev fortalt i 2014-2015.

2020: Det skal ikke begrænse mig i mine aktiviteter, at jeg er nødt til at kunne komme på toilettet i en fart!” Interview i SeniorBladet nr. 4, side 3, 18-19.

2020: Tine har lavet en app: FindToilet. Interview i FagligeSeniorer.