PROJEKT - Alle Folkebiblioteker

Fordele samt sammenligninger ved at bruge mit Google Map

viser 500-600 biblioteker med dropdown menu (hurtigste) Find biblioteket og blog

samt mulighed for at søge indenfor en bestemt radius
Find biblioteket indenfor en bestemt radius

viser 500-600 biblioteker http://www.findbiblioteket.dk/checkbox/

viser 500-600 biblioteker http://www.tinemuller.dk/alle_folkebiblioteker/

viser KUN 100 biblioteker - http://www.tinemuller.dk/folkebiblioteker

 

Øverst på map siden http://www.tinemuller.dk/folkebiblioteker ude til højre, linker jeg til en excel-fil som alle har mulighed for at downloade fra Biblioteksstyrelsen. Jeg brugte så Navicat til at omdanne denne til en mysql database. Jeg skulle så finde koordinaterne og brugte først Googles Geocoder til at finde koordinaterne, men fandt ud af, at de ikke viste særlig nøjagtigt. Man kan også bruge http://maps.google.com/ som er lidt mere korrekt. Hvorfor der er forskel på disse 2 kan læses her. Jeg har lige fundet ud af, at der er en, som har lavet en side Google Maps Batch Geocoder, hvor man kan batch geocode sine adresser og så indsætte i sin database, men det er altså ikke den, jeg har brugt. Denne nye tutorial kan sikkert også have jeres interesse Geocoding Addresses with PHP/MySQL. Man kan også bruge denne danske tjeneste http://aws.oio.dk., men den har jeg ikke selv kunnet finde ud af. Jeg har brugt nogle andre scripts, som jeg med hjælp fra andre var flere uger om at udvikle, så det holder jeg lidt for mig selv.:-)

Til sidst fandt jeg koordinaterne med www.findvej.dk (Peter Brodersen fortæller på denne side, hvilken teknik han har brugt for at lave denne), som viser korrekt, men jeg viser begge resultater på http://www.tinemuller.dk/folkebiblioteker/, sådan at man har mulighed for at sammenligne disse. De steder hvor koordinaterne er de samme, er fordi jeg ikke kunne finde dem på findvej.dk. Her vises "kun" ca. 100 biblioteker.

Jeg fandt så ud af, efter at have haft kontakt med Leif Andersen - Biblioteksstyrelsen, Esben Fjord - Danmarks Biblioteksskole og Karen Margrethe Ørnstrup - Danmarks Biblioteksskole, at det kun var et lille udsnit af folkebibliotekerne, nemlig Biblioteksvæsner. Jeg forstod på dem, at det IKKE var muligt for mig at få fat i ALLE folkebibliotekerne i Danmark, men jeg ville ikke give op. Karen Margrethe Ørnstrup fortalte mig om Biblioteksvejviser og her kunne man jo finde alle folkebibliotekerne, så jeg tænkte jamen, så må der jo eksistere en database med alle disse oplysninger. Jeg tog så kontakt til Rikke Lose - Dansk BiblioteksCenter og fik mulighed for at downloade en 1.06 MB xml-fil, som jeg brugte Navicat til at konvertere til en mysql database og så igang med at finde koordinaterne igen til alle disse folkebiblioteker, hvor både Hovedbibliotek, Filialbibliotek og Bogbusser vises for hele Danmark. Yderligere oplysninger om VIP-basen.. Jeg vil undlade at udpensle, hvor stort et arbejde, det var for at tilrette disse oplysninger, da bibliotekerne jo desværre havde indtastet forskelligt. I øjeblikket er der mellem 500-600, men jeg regner med at der bliver tilføjet flere http://www.tinemuller.dk/alle_folkebiblioteker/. Jeg vises også her koordinaterne fundet med Googles geocoder og Findvej, så man kan se forskellen.

Jeg har så senere lavet dette kort som gør det lidt nemmere at vælge et bibliotek http://www.findbiblioteket.dk/checkbox/ og med en dropdown-menu, hvor det virker lidt hurtigere Find biblioteket. Jeg har nu pr. 25.02.08 tilføjet en mulighed for bibliotekerne til at opdatere deres oplysninger samt indsætte nye biblioteker. Og så kortet hvor man kan søge indenfor en bestemt radius.

Efter at have studeret nogle tutorials bl.a. Mike Williams og Pamela Foxs samt fulgt med i diskussioner, som jeg fandt nævnt i Google Maps API forummet, lavede jeg dette map i phpmysql, xml og javascript.

Jeg linker både til Ruteplan og Rejseplanen dynamisk, sådan at adresserne er indsat automatisk. Prøv også de forskellige zoom in/out muligheder m.m.

Links

 

Opgaver jeg regner med at lave senere

Findvej.dk mangler stadigvæk nogle datoer i sin database, så når disse bliver tilføjet, skal jeg opdatere siden. I øjeblikket vises både Googles geocoder og Findvejs koordinater, så hvor de er identiske er det fordi, jeg ikke har kunnet findes disse på findvej.dk.

Jeg skal have opdateret ovenstående sider, så de loader hurtigere og lagt dem over på det nye domæne som jeg har købt, nemlig www.findbiblioteket.dk Find biblioteket. Er gjort!!

Jeg vil også gerne give bibliotekerne mulighed for at linke fra deres EGNE sider til mit map dynamisk, som så viser infovinduet åbnet på adressens koordinater, og hvor folk så kan bruge informationerne, istedet for at ALLE bibliotekerne hver især laver deres eget map. Er gjort!!

.