PROJEKT - Toiletter - Maps

Se testsiderne på http://www.findtoilet.dk/

Lidt til smilebåndet: The Google Toilet: SuperNews!

 

Privat info: Da der er mange, som skriver forkert info om mig, kommer her lidt oplysninger. 2. real - Kontor 8 år - Typograf 20 år - derefter mange års arbejdsløshed som typograf med kurser (Webdesign, HTML, Dreamweaver, CSS, Photoshop m.m.) samt jobtræning - Gik på efterløn som 60-årig 16.10.2008 - Folkepensionist som 65-årig 16.10.2013 (f. 16.10.1948) - Så skulle det vist være på plads. :-)
Oplysninger om tidligere arbejdspladser samt hjemmesider jeg har lavet tidligere.

------------------------

Der er mange mennesker som er bange for at tage til byen, fordi de ikke ved hvor de kan komme på toilettet, altså hvor f.eks. de offentlige toiletter findes. Det er en menneskeret at kunne komme på toilettet, og det skulle ikke være nødvendigt at betale for restaurantbesøg for dette eller at skulle besørge på gaden, i en port eller i en busk. Så sådan en service vil hjælpe mange mennesker.

Denne side vil være til glæde for alle tissetrængende, altså du og jeg samt folk som lider af inkontinens, crohn, colitis o.lign. sygdomme samt handicappede (oplysning om areal) eller en forælder som vil skifte sit barns ble m.m.

Folk skal hjemmefra kunne finde disse toiletter på et Google Map og evt. printe dette ud og det skulle gerne ende med at man kan bruge en mobiltelefon, GPS og måske SMS til at finde disse.

Sådan en side vil også kunne være med til at holde kommunernes udgifter nede vedr. beskadigelser på toiletterne, da folk, hvis de oplever hærværk kan sende en SMS til kommunen med det samme eller skrive en kommentar til dette specielle toilet og måske vedhæfte et foto. Man kunne måske også opsætte et kamera FORAN døren til disse toiletter og på denne måde måske undgå at diverse idioter begår hærværk, og ellers så har man jo deres ansigter optaget på videoen og kan v.hja. disse SMS'er måske finde tidspunktet og videoen, som viser hærværksmanden.

 

Teknikken bag projektet

Allerede helt tilbage i juli 2005 havde jeg første gang kontakt med Person A fra Københavns kommune ang. beliggenheden af de offentlige toiletter, da jeg efter at være blevet ældre (1948) er blevet mere tissetrængende samt at det helst skal gå hurtigt, er blevet lidt mere interessant for mig at vide, hvor de offentlige toiletter egentlig ligger. Jeg tænkte, at der da måtte findes en side på Internettet, som viste dette, men nej. Utroligt. Der findes sider (http://www.mitkbh.dk/ - http://www.aok.dk/) om at finde museer, biografer, restauranter, cafeer osv. osv., men ingen toiletter. Så jeg tænkte, at det måske var en opgave for mig at lave. Jeg fandt denne National Public Toilet Map, som viser alle toiletterne i Australien og havde også kontakt med firmaet "human solutions", som havde lavet denne, men de ville ikke fortælle ret meget om teknikken, der var brugt, da de var blevet betalt af Australian Government Department of Health and Ageing for dette, og det kan man jo meget godt forstå.

Men da det så i maj 2006 blev vedtaget at nedlægge en masse offentlige toiletter, og der var stor diskussion i pressen om dette, kom jeg igen til at overveje at lave min hjemmeside, som viste de offentlige toiletter i København og i mellemtiden var Google Maps API kommet til, som jeg så tænkte, at jeg kunne bruge, og Peter Brodersen havde lavet www.findvej.dk. Jeg havde så fat i Person A igen og fik tilsendt en - pdf-udgave - excel-udgave - der viste toiletterne, som de var den 6.8.2006, og til min gru opdagede jeg, at de INGEN matr.nr. havde, så jeg kunne ikke finde koordinaterne på www.findvej.dk. Jeg havde så kontakt til Niels Peter Jensen - Stadskonduktørembedet, Københavns kommune, som desværre bekræftede dette.

Efter kontakt til kommunen igen den 14.3.2008 og efter at have rykket for en opdatering af denne excel-fil utallige gange, fik jeg endelig den 2.9.2008 1/2 år efter, en opdateret - pdf-udgave - excel-udgave - fra Person B og sikkert KUN fordi jeg kontaktede teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam direkte på Facebook, men den er uden koordinater og meget mangelfuldt udfyldt, så der tilbagestår et stort detektivarbejde for mig, bare for at finde disse. Og hvis det skal blive lige så svært med de andre kommuner, så bliver det jo et KÆMPE arbejde, og nedsætter da min lyst til at fortsætte. Jeg havde ellers gjort opmærksom på muligheden for at kommunen selv kunne indsætte disse koordinater i excel-filen v.hja. af www.findvej.dk. Man søger på adressen og vælger så "Link til punkt på kort" og flytter markøren nøjagtigt til, hvor toilettet findes og aflæser så Positionen. Man skal bare huske at fjerne N og Ø. Måske er Map Channels Simple Geocoder nemmere at bruge. Det er jo meget nemmere for komunens egne folk at gøre dette, da JEG jo ikke ved nøjagtigt, hvor toiletterne findes. Jeg har senere lavet flere videor af hvordan man på forskellige måder kan finde koordinaterne.

Efter igen at have kontaktet Klaus Bondam flere gange uden respons, foreslog jeg at han skulle lave en rundvisning på Københavns Rådhus for sin Facebook gruppe, hvilket han syntes var en god idé. Under denne rundvisning fik jeg 5 minutter til at forklare ham problemstillingen med de forkerte koordinater og den 30.4 2009 blev jeg lovet at Person C fra Center for Renhold ville finde disse. Efter 2 måneder måtte jeg rykke hende og fik så endelig den 25.6.2009 en excel-fil, men den var UDEN koordinater. Den næste var dog med koordinater, men IKKE korrekte - pdf-udgave - excel-udgave. Lavede derfor denne video 7.07 MB 29.9.2009. Var ellers så glad, da Klaus Bondam indvilgede i at få dette problem løst, og er da også blevet rost i denne omtale af chefkonsulent Finn Jordal fra IT- ot Telestyrelsen, som en solstrålehistorie. Jeg har snart mest lyst til at give op. - Sidst tilsendte/opdaterede - pdf-udgave - excel-udgave - pr. 26.4.2012.

Det kan da ikke være rigtigt, at der bliver lavet flere og flere projekter, fordi der er større og større interesse for dette, fordi folk er ved at besørge i bukserne, hvilket virkelig er et stort problem for mange, og så ikke kan bruges fordi koordinaterne er forkerte. Der er en gruppe unge landinspektørstuderende som har lavet et 1. semester projekt om Toiletkort til mobiltelefonen, og de har måttet være ude og opsøge alle toiletterne fysisk med en GPS, hvilket da ikke kan være meningen, at vi andre også skal. Har haft kontakt til dem, men de har for travlt til at viderudvikle projektet med mig, desværre, men har været så søde at sende mig deres rapport.

Da det var svært for mig at få data, og jeg gerne ville afprøve, hvordan Google Maps API fungerede med database og mange indlæg, lavede jeg http://findbiblioteket.dk/ og forklaring her om processen.

Hvis der er nogen som har lyst til at hjælpe mig med projektet eller har yderligere ideer, så kontakt mig venligst på tinem@email.dk.


Opdatering samt yderligere ideer til siden.
Disse informationer vil blive opdateret hele tiden

Jeg har opdateret mit projekt til at blive lavet med Drupal CMS. Her kan de 98 kommuner - også vist på denne testmenu - så selv indtaste deres info, opdatere, slette osv. og rettelserne vises så med det samme på begge maps, altså Københavns kommunes map (gammelt kort) og Hele Danmark - radius (gammelt kort). Man kan abonnere på RSS. Måske vil der også blive et forum til hver enkelt bys toiletter og/eller fælles fora for f.eks. Toiletter på stationer - Toiletter på skoler - Toiletter på offentlige steder osv. osv. Har I forslag til et forumemne så kontakt mig. Et eksempel (gammelt kort) som viser info for ét enkelt toilet.

Opdatering 18.8.2010: Var jeg til møde med Københavns kommune, hvor jeg kunne vise en langt bedre udgave af sitet Find nærmeste offentlige toilet udviklet af mig selv uden hjælp fra Drupal-udvikler og hvor de gav tilsagn om at de godt ville medvirke til selv at indtaste toiletdata, opdatere, slette m.m.

Registrerede brugere kan indsende en kommentar og uploade et foto af toilet for at beskrive gode/dårlige oplevelser. På denne måde bliver kommunerne orienteret med det samme, når noget er galt og kan udbedre skaderne m.m. Der er også mulighed for at plotte de toiletter ind, der har ens interesse, og så udprinte ruten evt. med egne notater samt et grafisk map v.hja. maps.google.com. som vist på dette PrintScreen (gammelt kort).

Jeg har planer om at gøre det muligt for folk at bruge deres GPS, mobiltelefon samt evt. SMS til at finde disse toiletter. Det kan jo også udvides til en Portal om folks adfærd og oplevelser med offentlige toiletter - gode som dårlige. V.hja. sådan en side kan vi måske hjælpe hinanden med at behandle de offentlige toiletter, som vi behandler vores eget. Man kunne også plotte de restauranter ind på kortet, som vil give folk adgang til deres toiletter for et X beløb samt andre toiletter som kan benyttes udover de offentlige. I øjeblikket er det sådan, at flere restauranter har et skilt hvorpå der står KUN for restaurantens gæster og andre har simpelthen aflåst disse, så man skal have fat i en nøgle.

I de senere år er der flere i verden, der ligesom jeg, har fået samme idé med at bruge Google Maps til at finde toiletterne, og i september 2008 blev en af de bedre udviklet, og den hedder SitorSquat og kan mange af de ting, som jeg også gerne vil bruge. Men problemet på denne side er, at ALLE registrerede kan gå ind og rette andres info, og det kan jo blive noget rod, hvis en hacker får lyst til at muntre sig.

Opdatering 11.9.2012: Jeg har nu gjort det muligt i Drupal for kommunerne SELV at indtaste toiletdata, som forklaret i dette GoogleDoc som også indeholder video, så jeg ikke skal rode med disse excel-filer. Og dette er nu gjort med støtte fra mig og online map er klar.

Opdatering 1.2.2014: Der er nu også Android app.


Nedenfor vises sider, hvor mit projekt bliver diskuteret samt videoer, tv-/og radioudsendelser
Hvis I finder andre steder på nettet, så giv gerne besked.

3.4.2009: De KORREKTE koordinater til de offentlige toiletter på OIOREST, Digitaliser.dk.

14.5.2009: Lille fremskridt i projektet beskrevet i dette nyhedsbrev En solstrålehistorie - OIOREST nyhedsbrev.

15.5.2009: Diskussion af Stedfæstelser af toiletter på version2.dk.

1.6.2009: WNZ: Tissetrængende 60-årig dame laver online-toiletoversigt for København.

22.6.2009: Offentlige data har stort potentiale: Vilde med kort, Christian Schwarz Lausten. Artikel fra Berlingske BUSINESS af Annette Sand

13.11.2009: Digitaliser - konkurrence: ODIS: Find nærmeste toilet. - Nøje beskrivelse af mit projekt.

4.2.2010: Vinderne af konkurrencen Offentlige data i spil - Min takketale i tekstformat - Præsentation af Find nærmeste toilet på konferencen - video af min takketale samt video af dommernes begrundelse (om mit projekt 00:00-00:38 og 8:35-slut). Fotos Flickr og 23hq

5.2.2010: Toilet-applikation vandt 100.000 kroner i dansk konkurrence på version2.dk

5.2.2010: Efterlønsmodtager vinder pris på computerworld.dk

15.2.2010: Find det nærmeste toilet Artikel fra Berlingske BUSINESS af Anette Sand og Kamilla Thomsen

18.2.2010: Radio P4 - Smutvejen

26.2.2010: TV2 Lorry/Lounge - video

1.3.2010: Vejrudsigt: Tiltagende cloud computing på kommunikationsforum.dk

9.4.2010: Tales from the toilet.. på version2.dk

16.4.2010: Android- og iPhone-udviklere i 'live' mashup-dyst på Digitalisér-konference på version2.dk

16.4.2010: Det offentlige 2.0 - teknologi og tankegang af Tommy Dejbjerg Pedersen fra konferencen digITAlisér 2010. Jeg omtales MEGET rosende 12.15-12.40 og 32.45-slut samt slides 32 + 33, men vil foreslå at se hele videoen, da den er rigtig god.

14.11.2010: Danish Google Maps Mashups Roundup på Google Maps Mania.

30.11.2010: Blev valgt til Årets webgrrl 2010 p.gra. dette projekt.

25.12.2010: Radio P4 - Så har vi balladen

27.2.2011: Spice Up Your City With Open Gov af Ton Zijlstra fra konferencen Cognitive Cities Conference - slide 38 og videoen nævnes 16:08-16:52, men vil foreslå at se hele videoen, da den er rigtig god.

29.3.2011: Data er guld af Emil Ellesøe Ditzel på kommunen.dk

April 2012: Artikel find vej til de offentlige toiletter. Hele bladet nr. 133 side 4,6,8 fra Geoforum.

3.8.2012: Find vej til de offentlige toiletter på brugstedet.dk

13.9.2012: Hon vill sätta toaletten på kartan på sydsvenskan.se

5.4.2013: Ugens it-profil crowdsourcer toiletter til trængende danskere på version2.dk

19.2.2014: Pressemeddelelse Toilet App hjælper tissetrængende københavnere fra Kompaskommunikation.

11.3.2014: Interview om findtoilet Android app i P4 morgen.

Juni 2014: Hudløst ærlige interviews til K-Nyt 2 - Kontinensforeningen - om FindToilet app.